Cum se ”naște” Clubul Bilderberg…….

             Haideți să vedem cum ia naștere, în lunii mari, Clubul Bilderberg……..J.Retinger este cel care a ”pus pe picioare”, dacă vreți, acest club.

            Anul 1952, Retinger se întoarce în Europa după o deplasare în S.U.A., și îi cere apropiatului și bunului său prieten, prințul Bernhard de Olanda (tatăl actualei regine Beatrix) să-l ajute să-i aducă pe liderii NATO în Europa pentru o dezbatere deschisă și ”prietenoasă” pe teme internaționale.

Z kolekcji Stanis?awa Jankowskiego

Retinger

           Prințul Bernhard, ca mână forte a Casei Orange-Nassau (casă din care face parte familia regală olandeză, posesoarea uneia dintre cele mai mari averi din lume, în care acesta a intrat odată cu căsătoria sa cu prințesa Juliana) și ca apropiat a multor persoane importante din cercurile internaționale, dă curs idei lui Retinger.

printul bernhard

prințul Bernhard al Olandei

            Dar nici acesta din urmă nu stă degeaba……el își contactează numeroși cunoscuți americani și persoane importante din lumea politică internațională, printre care pe David Rockefeller, pe ambasadorul William A. Harriman și pe directorul de la acea vreme al Agenției Centrale de investigații (CIA) – generalul Walter B. Smith (de altfel, CIA s-a implicat profund în organizarea acestui club și a păstrat o tăcere ”mormântală” în ceea ce privește existența acestuia, dar și a securității membrilor săi).

prinses_juliana_1981

Juliana

 

         O persoană extrem de importantă în crearea acestui club a fost și Paul Rijkens, președintele firmei Unilever. Acesta acea legături extrem de strânse cu Banca Rotterdam și cu compania de electrocasnice Phillips.

prinses_beatrix

Beatrix

 

         Smith l-a pus în legătură pe Retinger cu Charles D. Jackson, care ocupa la acea vreme funcția de consilier special al președintelui Eisenhower și al CIA (în cazul unor atacuri psihologice de război) dar și funcția de președinte al Comitetului pentru Europa Liberă. Tot el a condus și postul Europa Liberă în Germania, post finanțat de CIA.

david_rockefeller_-_nara_-_195929_(cropped)

Rockefeller

Era un apropiat al familiei Rockefeller (David Rockefeller a fost principalul finanțator american al acestui club).

william_averell_harriman

Harriman

În acel moment D. Rockefeller deținea următoarele funcții: președinte Chase Manhattan Bank, membru CFR, membru al Consiliului pentru Afaceri, membru al Consiliului S.U.A., membru al Camerei de Comerț Internațional și membru fondator al Comisiei Trilaterale.

lieutenant_general_walter_bedell_smith,_three-quarter_length_portrait,_seated,_facing_front,_in_uniform

Smith

 

 

           Un lucru extrem de interesant și bine de știut este și faptul că, după moartea lui C. Jackson, soția sa donează Bibliotecii Eisenhower, în anul 2005, numeroase documente, printre care și documentele secrete ale întâlnirilor participanților Clubului Bilderberg. Printre numeroase informații au apărut și acelea cum că: în timp de prințul Olandei și Retinger făceau listele cu participanții europeni, Jackson se ocupa de listele cu figurile importante ale vieții politice și economice americane.

Paul Rijkens (1961)

Rijkens

 

           Prima întâlnire oficială a acestui Club, a avut loc în Olanda, în localitatea Oosterbeek, situată la aproximativ 5 km de Arnhem, în perioada 29-31 mai 1954. Această localitate a avut un rol important în cel de-al doilea război mondial, în sensul că acest oraș, împreună cu Arnhem, Wolfheze și Driel au reprezentat zona, dacă vreți, unde a avut loc o luptă faimoasă în timpul celei de a doua conflagrații mondiale – Bătălia de la Arnhem – 17-26.09.1944, atunci când aliații occidentali, după eliberarea Franței și Belgiei, ”vin să elibereze” Olanda.

 

 

bilderberg_-_oosterbeek

Hotelul Bilderberg

bilderberg-partecipanti1

          Întrunirea a avut loc în Hotelul Bilderberg, al cărui proprietar era prințul Bernhard. Numele hotelului……….”” numele Clubului.

 

 

 

Reclame


Categorii:diverse, geografia generală, geopolitică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: