Clubul Bilderberg și……ceea ce avea să devină Uniunea Europeană

            Așa cum se știe, Planul Marshall a fost inițiat în cadrul ”War and Peace Study Groups”, organizație care a fost creată de către CFR (Departamentul de Stat și al Consiliului Relațiilor Externe, un adevărat guvern în umbra Statelor Unite).

           Acest grup a primit din partea fundației Rockefeller în primul an, aproximativ 50.000 de dolari (care reprezentau bani la acea vreme).

david rock

David Rockefeller

            Grupul a fost perfecționat și pus la punct în anul 1946, de către David Rockefeller, nepotul lui John Rockefeller, fondatorul companiei Standard Oil, în paralel fiind prezentată și o propunere complementară: crearea ”Europei Occidentale a Cărbunelui și Oțelului” care se dorea ”o poartă” ridicată împotriva U.R.S.S.-ului.

John

John Rockefeller, fondatorul Standard Oil

            Astfel, în anul 1952 se naște Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului. Așa a început, dacă vreți, unificarea Europei, unificare care a avut ”ca motor” pe specialistul în operațiuni financiare Jozef H. Retinger (evreu, de origine poloneză, stabilit în S.U.A., important membru al masoneriei din Suedia și secretarul conferințelor Clubului, până la moartea sa, în anul 1960). Dar…….să ne întoarcem un pic în timp………..

retinger

Jozef Retinger

              ………mai 1946, Retinger creează Liga Independentă pentru Cooperare Europeană (ILEC), director – Paul von Zeeland (profesor de drept, apoi director al Institutului de Științe Economice de la Universitatea Catolică din Leuven și viceguvernator al Băncii Naționale a Belgiei), secretar chiar Retinger.

Paul_van_Zeeland,_1937

Paul von Zeeland

În ciuda denumirii pe care o purta, această Ligă era alcătuită din persoane care aparțineau vieții politice și economice din Statele Unite. La scurtă vreme după crearea ILEC-ului, ambasadorul S.U.A. din Marea Britanie, William A. Harriman, care deținuse același post și în U.R.S.S. (politician, om de afaceri și diplomat american, Secretar al Comerțului sub Truman, al 48-lea guvernator al New York-ului și coordonator al Planului Marshall) l-a invitat pe Retinger în S.U.A. asigurându-și, astfel, sprijinul american pentru ILEC.

William_Averell_Harriman

William Harriman

Harriman a participat la absolut toate evenimentele politice care au marcat evoluțiile mondiale, ca decan al ambasadorilor S.U.A. și ”negociator al războiului din Vietnam”. Retinger declara: ”………Am găsit în America un sprijin unanim pentru ideile noastre printre specialiștii în finanțe, oameni de afaceri și politici. Dl. Leffingwell, asociat majoritar al băncii J.P.Morgan, Nelson și David Rockefeller, Alfred Sloan (General Motors), Charles Hoock (președintele companiei American Rolling Mills), Sir William Wiseman (asociat al Kuhn & Loeb – bancă de investiții din New York), George Franklin și, mai ales, vechiul meu prieten Adolf Berle Jr. (CFR), care mi-au fost cu toți favorabili. Berle a decis să conducă secția americană a ILEC; John Dulles, secretar de stat al lui Eisenhower, a acceptat și el să dea o mână de ajutor. Fratele său, Allen Dulles, a fost o piesă-cheie în War and Peace Study Groups, iar ulterior a fost director CIA”.

Alfred_Pritchard_Sloan_1937

Alfred Sloan – General Motors

               Toate aceste persoane, pe care le enumeră Retinger, nu erau nimic altceva decât reprezentanți ai unor societăți americane extrem de puternice. Leffingwell i-a precedat pe John McCloy și David Rockefeller în fruntea CFR (1946-1953) pentru ca între anii 1953-1957 locul său să fie luat de George Franklin, care după aceea devine Coordonatorul Comisiei Trilaterale (grup de discuții non-guvernamentale fondat de David Rockefeller  în iulie 1973 care promova o cooperare mai strânsă între JaponiaEuropa de Vest și America de Nord).

             Rezultatul tuturor acestor acțiuni a fost fondarea Mișcării Europene (mișcare care a stat la baza creări Consiliului Europei). Primul congres al acestei mișcări a fost ținut în anul 1948 la Haga, când aceasta primește numeroase fonduri de la guvernul S.U.A., dar și din parte Comitetului American pentru Europa Unită (ACUE).

haga

Haga

Reclame


Categorii:diverse, geografia generală, geopolitică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: