Bilderberg, între mit și realitate….

               Voi continua menționând câțiva dintre politicienii, filosofii, bancherii etc. care, în diverse lucrări sau declarații, întăresc existența acestui club exclusivist, pe care, așa cum am mai spus, mulți îl ignoră sau nu cred în el.

               Dacă ar fi să enumerăm câteva ”puncte tari” ale acestui club, cred că ar fi oportun să menționăm:


                Acest club este un club ultra exclusivist, ultra select, pentru cei puternici, cu proprietăți bancare, influențe teritoriale, influențe economice și politice și nu în ultimul rând cu funcții de putere. Cine sunt ei? Ce fac la întâlnirile lor secrete, e oare posibil să iei legătura cu ei? Sunt întrebări care merită un răspuns.

James Warburg

James P. Warburg

               Trebuie spus că este un club închis în care membrii nu sunt aleși în mod public, de societatea actuală, sunt multimilionari și pe care nu-i interesează de opinia publică și nici dacă aceasta este de acord cu deciziile lor sau nu (opinie publică care de altfel nici nu cunoaște aceste decizii). Și aici ar fi de menționat o declarație a bancherului James P. Warburg (1896-1969) consultant financiar a lui Franklin D. Roosevelt, declarație făcută în anul 1950 în fața Senatului: ”Fie că vreți, fie că nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune e dacă va fi acceptat ori impus”

               Nicholas Murray Butler, filosof la Universitatea Columbia și diplomat (1862-1947) în S.U.A. și președinte al Fundație Carnegie (despre care o să discutăm într-un articol viitor) și al Consiliului Relațiilor Externe, care a obținut în anul 1931 a lăsat umanității următoarea remarcă:

Portrait_of_Nicholas_Murray_Butler

Nicholas M. Butler

Oamenii se împart în trei categorii: un grup restrâns, care produce evenimente; unul ceva mai numeros, care urmărește ducerea lor la bun sfârșit și supraveghează modul de realizare a acestui lucru și, în fine, o covârșitoare majoritate, care nu află niciodată ce s-a petrecut în realitate”.

               Clubul Bilderberg există fără nicio îndoială. Definiția acestui club apărută în Enciclopedia Britania este următoarea: ”Întrunire anuală de trei zile, la care participă o sută dintre cei mai influenți bancheri, economiști, oameni politici și funcționari de stat din Europa și din S.U.A. Această conferință are loc în altă țară occidentală și în cel mai strict secret. Ea oferă un climat de intimitate neprotocolară, în care cei ce influențează politicile internaționale se simt în largul lor”.

carroll_quigley

Carroll Quigley

              Istoricul britanic Carroll Quigley, profesor la Universitățile Georgetown, Princeton și Harvard, a afirmat în opera sa de căpătâi – Tragedy and Hope – : ”Puterea capitalismului financiar are un țel transcendental, care este nici mai mult nici mai puțin decât crearea unui sistem de control financiar mondial în proprietate privată, capabil să domine sistemul politic al fiecărei țări, ca și economia lumii, ca pe un tot”.tragedy

       Urmează: Istoricul Clubului Bilderberg

Reclame


Categorii:diverse, geografia generală, geopolitică

2 răspunsuri

  1. Astept cu interes viitoarele postari.Imi plac tot mai mult.Bravo! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: