Asia de Sud – caracteristici generale

Caracteristici generale:


            Asia de Sud cuprinde o parte continentală – Peninsula India – și numeroase insule din Oceanul Indian: Sri Lanka, Maldive, Andaman etc. Din această subregiune geografică fac parte statele: Afghanistan, Pahistan, India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, Sri Lanka și Maldive. Majoritatea statelor au fost în trecut colonii britanice sau au fost parte componentă a fostului U.R.S.S., astăzi fiind state independente.asia sud_relief

Cadru natural:


          Pe ansamblu, relieful este format din podișuri vechi, mărginite de munți tineri, formați în orogeneza alpină. Nu lipsesc câmpiile litorale sau cele fluviale, în această zonă aflându-se una dintre cele mai mari câmpii de pe glob – Câmpia Gangelui.

         Din punct de vedere climatic, zona se înscrie în clima caldă, cu două subtipuri de climate: climatul tropical umed (musonic) în partea de est și climat tropical uscat în partea de vest. În munți, etajare altitudinală.

1

Gange

        Hidrografic se impun fluvii importante: Gange cu Brahmaputra, Godawari și Indus.

1

Brahmaputra

        Vegetația este specifică celor două tipuri de climat: esențe prețioase (abanos, mahon, teck, santal etc.), cu păduri bogate în specii – în partea de est și vegetație adaptată la uscăciune – în partea de vest.

Cadrul uman și economic:


         Peninsula Indiană se remarcă prin cantități importante de cărbuni și minereuri; în rest, resursele sunt variate, dar nu foarte bogate. Deține importante terenuri arabile și pășuni naturale. Asia de Sud este una dintre cele mai populate regiuni de pe glob; concentrează mai mult de o treime din populația Asiei.densitatea-populatiei.jpg

          Există o varietate de populație: indieni, pakistanezi, bengalezi, nepalezi etc.

          Economic regiunea este puțin dezvoltată. Se remarcă India, cu o industrie diversificată; restul statelor au o economie bazată în special pe agricultură (cultura plantelor și creșterea animalelor).

grupe rasiale

 

 

1

pakistanezi

Reclame


Categorii:clasa a 7 a, pentru elevii de gimnaziu

5 răspunsuri

 1. Ce notă și în cw clasă îi vedeţi pe ăștia, d-na Profesoară? 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Da……nici nu am ce sa mai comentez! Din nefericire nu sunt mulți profesori care să facă cu pasiune meseria pe care și-au ales-o și de aici și ceea ce vedem. Din păcate asta este societatea noastră. Să știți că eu exact asta mă chinui…..să nu poată nimeni să mă acuze vreodată că nu mi-am făcut meseria (pe care o iubesc) așa cum trebuie și chiar dacă, vă dați seama nu sunt iubită de mulți elevi ”pentru că am pretenții de la ei”, să ridice pălăria în fața mea peste ani, pentru că nu mi-am bătut joc de ceea ce fac.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Hărțile sunt realizate de dvs?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: