Clubul Bilderberg

           Poate vă gândiți de ce abordez un astfel de subiect! Pentru că eu consider că aceste lucruri (dacă sunt adevărate), influențează foarte mult modul în care omul utilizează resursele naturale, cine utilizează aceste resurse, ce înseamnă din punct de vedere geografic explozia populației sau dimpotrivă, reducerea numărului de locuitori la nivel planetar, ce înseamnă o globalizare, o uniformizare a lumii contemporane etc. Și trebuie să mai spun că, nu că aș fi eu o persoană care crede în Teoria Conspirației, dar trebuie să recunosc că mă interesează astfel de lucruri. Și da….. ideea mi-a venit de la faptul că în ultimii ani aplic o metodă foarte interesantă de evaluare la clasa a 11 a, care am observat că ”prinde ” foarte bine la elevii mei însetați de cunoaștere, și anume dezbateri pe diverse teme de actualitate.

           Printre multe alte teme prezentate de elevi, pe care o să le abordez în diverse articole viitoare, a fost aleasă și tema ”Există oare Clubul Bilderberg?”

            Sigur, s-a scris mult despre aceste club, sunt persoane care nu cred că există și care spun că cei care cred că există acest club cred în Teoria Conspiraționistă.

            M-am apucat întâi și am citit cartea scriitoarei olandeze Cristina Martin, după care am citit cartea lui Henry Kissinger dar și numeroase articole și mi-am făcut o părere despre acest subiect. cristina martinEvident, fiecare are dreptul la libera exprimare, fiecare poate să aibă o opinie personală despre un anumit lucru și din acest motiv eu v-am adus în atenție un astfel de subiect. Personal, cred că lucrurile nu sunt lăsate pe planeta asta la voia întâmplării  și că tot ceea ce se întâmplă se ”întâmplă pentru că așa trebuie”.

          În articolele care urmează m-am documentat din cele două cărți pe care le-am citit (și pe care o să vi le aduc în atenție), dar și din numeroase articole legate de acest subiect.

             Un lucru bine de știut este faptul că Henry Kissinger, fost secretar de stat al Statelor Unite, evreu la origine și unul dintre pilonii de bază a acestui grup, așa cum menționează chiar el personal în cartea sa, a primit în anul 1973 premiul Nobel pentru Pace, cu toate că este autorul unui raport în care planifică reducerea numerică a populației, utilizând ca ”arme”: producerea de alimente ca armă de control și folosirea resurselor strategice. Oare ce înseamnă asta?

Henry_Kissinger

Henry Kissinger

          Să fi avut în vedere oare ”Malthusianismul”? ”Un om care se naște într-o lume deja ocupată, dacă familia sa nu are mijloacele de a-l hrăni sau dacă societatea nu are nevoie de munca sa, nu are nici cel mai mic drept să ceară o porție oarecare de hrană: el este realmente în plus pe acest pământ. La marele banchet al naturii, nu există farfurie pentru el” – Thomas Malthus (1766-1834).

         Dar haideți să vedem despre ce este vorba. Pentru T. Malthus această constatare nu este o poziție ideologică, ci mai degrabă o constatare. Din păcate, mulți politicieni consideră că acest personaj, Malthus nici nu a existat. Mai mult, el nu este deloc cunoscut iar cei care știu câte ceva despre el, îl ignoră. Dar cine a fost el? Thomas Malthus a fost un cleric și un teoretician economic englez care a trăit în perioada 1766 – 1834. El este fondatorul teoriei care îi poartă nume – Teoria Malthusianistă.

          Teoria sa spune că: ” populația crește în progresie geometrică, în timp ce mijloacele de subzistență cresc în progresie aritmetică”.

Thomas_Robert_Malthus

Thomas Malthus

Chiar el, după ce a expus teoria a menționat că acest calcul matematic nu reflectă și realitatea, deoarece există factori importanți care conduc la încetinirea creșterii populației, factori numiți de el ”distructivi”: epidemii, războaie, obișnuințe alimentare nesănătoase etc. Lor le adaugă și factorul ”privativ” și anume: familiile trebuie să aibă grijă și să nu facă mai mulți copii decât poate susține financiar.

        Cele trei legi ale teoriei lui pot fi structurate astfel:


 1. populația este limitată în mod necesar prin mijloacele de subzistență;
 2. populația crește invariabil, peste tot unde există mijloace de existență, cu excepția cazului în care obstacolele puternice și evidente o opresc;
 3. aceste obstacole speciale……..forțează populația să se reducă la nivelul mijloacelor de existență, se pot raporta la aceste trei lucruri: constrângerea morală, viciul și nenorocirile.

           Dar să nu uităm care este scopul articolului și să menționăm ce spunea Benjamin Disraeli, fost prim ministru al Marii Britanii în 1867, în cartea sa din 1844 numită Coningsby: ”Lumea e guvernată de personaje pe care, cei ai căror ochi nu ajung până în culise, nu pot nici măcar să și le închipuie”.

Disraeli Benjamin

Benjamin Disraeli

             Cei care stau în spatele a tot ceea ce se întâmplă nu urmăresc banii, ci doar puterea și controlul. În universul creat de ei noi suntem doar ”sclavi” dar fără lanțuri vizibile, fiind conduși în mod inteligent, subtil. Însuși procesul de ”globalizare”, despre care am discutat într-un articol anterior, nu este decât modul acestora de a construit o lume fără națiuni, fără frontiere.

            Marile grupări au apărut din cele mai vechi timpuri și aici cred că trebuie menționat ordinul Templierilor sau Illuminati (Bavaria) fondate în mod secret, și care nu doreau nici altceva decât să preia control total asupra planetei. De altfel, încă din anul 1516, Thomas Morus în Utopia vorbește despre aceste lucruri. Utopia este un model inspirat de cetatea lui Platon, în care atributele de bază sunt: ”uniformitatea” și ”colectivismul”. În viziunea lui lumea ar arăta cam așa: toate orașele sunt construite la fel, au aceeași suprafață și același număr de locuitori; numărul lor? obligatoriu 54 (??); distanța este egală între orașe (o zi); casele sunt identice iar oamenii sunt obligați să se mute din zece în zece ani într-o altă casă care este stabilită prin tragere la sorți; ei sunt îmbrăcați identic…………..comerțul este necunoscut în aceste orașe…..

Thomas Morus

Thomas Morus

               Așa se dorește oare să se ajungă? Probabil, clubul despre care vom vorbi în mai multe articole – Clubul Bilderberg – dorește să instaureze propriul guvern, crearea unei monede unice……ei nu mai doresc diferențe între țări, ci diferențe între diferite regiuni geografice de pe glob?

            O să discutăm în articolele viitoare.clubul bildergerg

 

Reclame


Categorii:diverse, geografia generală, geopolitică

2 răspunsuri

 1. Este un bun început,felicitări! 🙂
  Aștept un serial bine documentat,recomand Serge Monaste- Protocoalele de la Toronto și Jan van Helsing-Organizaţiile secrete,în episodul 2.Apoi voi recomanda și altele! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Mulțumesc mult de tot pentru sfaturi. Asta o să fac, o să mă documentez! Așa cum am mai spus baza articolelor pe care sper să le duc la bun sfârși sunt Clubul Bilderberg a Cristinei Martin, Ordinea Mondială a lui Kissinger și Teoria Marelui Complot Mondial a lui Jeac-Luc Caradeau și sigur diverse alte documentare și articole de pe internet. Chiar acum mă apuc să mă uit la ceea ce mi-ați recomandat. Diana

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: